Depression – behandling og forebyggelse

tirsdag, apr 24
Depression bliver idag mere og mere almindeligt på den måde at mange idag for øjnene op for hvad der sker med dem og søger hjælp. Der er en række symptomer på depression som ikke kun er væsentligt nedsat humør. Søvnforstyrrelser, ændret appetit og vægt og nedsat selvtillid kan også være tegn på at der er noget galt.

Man deler depression op i 3 sværhedsgrader således at man kan have en let, moderat eller svær depression. Hvis du gerne vil have dette konstateret er du velkommen til at kontakte mig.

Der er også forskellige slags depressioner og dermed også forskellige behandlinger heraf. Vinterdepression er f.eks. god at behandle med lys, hvor det dog ikke virker på andre slags depressioner. En moderat til svær depression anbefales at symptombehandle med medicin.

Har du allerede haft en depression er der stor sandsynlighed for at du får det igen. Har du haft det 2 gange er sansynligheden endnu højere for at du får det igen.

Stress kan meget nemt ligne depression og stress leder nemt til depression, så hvis du er sygemeldt med stress er der stor sandsynlighed for at det i virkeligheden er en depression.

Psykoterapi er stort set altid anbefalet til at forebygge og behandle depression. Er det sammen med medicin skal psykoterapien først opstartes når medicinen har fået lov af virke dvs. ca. 4-6 uger efter opstart af medicin.

En ubehandlet depression varer typisk 6 – 8 måneder.

Jeg kan hjælpe dig på forskellige måder hvis du har en depression, og jeg vil altid anbefale dig også at søge egen læge, han er den eneste der kan give dig en endelig diagnose. Du er altid velkommen til at ringe hvis du mener jeg kan hjælpe på tlf. 40 38 30 93