De mest almindelige problemer i parforhold

søndag, apr 25
Jeg bliver indimellem spurgt hvad det mest almindelige problem i parforhold er og med altmuligt forbehold vil jeg nævne 3 problemer.

  • Følelserne er væk
  • Han lytter ikke og hun brokker sig hele tiden
  • Han er ikke med i familien længere

Jeg kan ikke skrive fyldestgørende om alle 3 problemer her og det er også generaliseringer af at hvert parforhold jo er unikt og derfor er arbejdet med at løse det også forskelligt for hver gang. Tidspunktet for hvornår parret vælger at søge hjælp er også en væsentlig faktor. Nogle er slidt op og har i virkeligheden opgivet når de kommer her. Jeg har desværre ikke noget tryllestøv til lige at fikse det hele, men jeg har en masse muligheder for at hjælpe med at se på hvordan parforholdet kan komme til at komme på ret køl igen.  At stoppe at i knokler for noget som ikke lykkes og kommer igang med noget som indeholder håb.

At gå i parterapi er en proces som I selv skal være en aktiv del af, og det er sjældent sket på 3-4 gange. Det tager tid at vende det rundt som I måske har brugt årevis på at bygge op. Jeg laver det her fordi jeg kan se at det i langt de fleste tilfælde er det værd og der kommer klogere og gladere mennesker ud af det, hvilket for mange også giver trivsel til deres børn. Det er bestemt det værd.

Ring hvis du mener jeg kan hjælpe jer.