Parterapi

Parterapi er generelt brugt som begreb om den terapi, hvor 2 i et parforhold søger hjælp til større forståelse og bedre kommunikation.

Mange tror fejlagtigt, at parterapi kun kan hjælpe hvis begge parter ved, at de vil blive i parforholdet, men parterapi kan også bruges når den ene er uafklaret, og der skal undersøges om forholdet reelt har en mulighed for at fortsætte eller som støtte til afvikling af et parforhold.

Overordnet kan der være 4 formål

  • Udvikling af forholdet
  • Afvikling af forholdet
  • Afklaring af forholdet
  • Mægling i svære situationer

At starte i parterapi er sjældent en øjeblikkelig løsning af problemerne. Det tager tid og en indsats fra parret, og der kan komme op og nedture. At blive bevidst om hvad der skaber problemer, kan være hjælpsomt til at komme videre og arbejde med nye tiltag. Parterapi kan være med til at skabe en større forståelse af hvordan 2 mennesker med gode intentioner får skabt noget som ikke fungerer, og dermed nye vinkler på hvordan de hver især kan komme i gang med at skabe det de gerne vil have.

De fleste parterapiforløb skal bruges mindst 4-5 gange for at vise tydelige resultater, men nogle gange kan det være en god ide at fortsætte i 1 – 2 år. Intervallet er I selv med til at bestemme.

Kontakt mig hvis du har spørgsmål, eller I gerne vil i gang med det samme. Ring tlf. 40 38 30 93

Ofte kommer de par jeg møder når det er “sidste chance”, og så er der rigtigt meget at tage fat på.

Kom i tide så bliver det nemmere og ikke mindst billigere

Se også mere om parterapi her