Det kan være lettere at blive skilt…

lørdag, apr 24
Familien og parforholdet er idag under press fra høje forventninger om at få det hele til at gå op i en højere enhed. Vi vil både have tid til børnene, til at have styr på hjemmet, til foreningsarbejde, til en karriere, en vennekreds, et sexliv,  sport og anden fritid. Vi er samtidigt meget bevidste om egne behov og ønsker, og kræver en høj livskvalitet i vores hverdag. Vi er ikke på samme måde vant til at tilsidesætte os selv som de tidligere generationer og  det er ikke længere en trussel at blive skilt. Det giver familien dårlige kår og ikke mindst parforholdet, som er kræver en grundlæggende forandring når der komme børn.Faktisk er der mange som får en lettere hverdag når de er skilt. Mange mænd får “fred” til at arbejde sent i hverdagene og slappe af når de kommer hjem og kan koncentrere sig om børnene  hver anden weekend, mens kvinderne får “fri” hver anden weekend til at slappe helt af og måske endda nyde tid med veninder.

Det skaber dog en ny generation af børn som bliver vant til i højere grad være centrum og ikke nødvendigvis ved hvordan de er en del af en familieorgaisme som kan fungere også når der skal indgåes kompromiser og individets ambitioner ikke altid kan opfyldes.

Hvordan de nye generationer kommer til at tage dette med sig videre vil kun fremtiden vise, men jeg tror ikke nødvendigvis at de blive gladere af det og jeg er heller ikke sikker på at vi får et bedre demokrati og samfund af det.

Det er ikke til at vide, og på længere sigt er det mit indtryk at vi stadig ikke har fundet den løsning som er sund for både voksne og bøn. En del kan dog ændres ved at vi finder ud af at slække lidt på kravene til livet og ikke ville have det hele på én gang. Når vi forventer af os selv at vi skal være supermennesker og klare det hele, får det konsekvenser. Ikke kun for os selv og vores daglige velbefindende, men for de kommende generationer.

Trænger du og din partner til at få klarhed over om skilsmisse er det rigtige for jer, så kontakt mig for konsultation på tlf. 40 38 30 93