Parterapi – en værdig afslutning

lørdag, apr 24
Når de fleste tænker parterapi så tænker de på at formålet er at få repareret parforholdet og dermed et lykkeligt par som går fra terapeuten hånd i hånd, nyforelskede igen. Det er langt fra alle par der opnår dette. Nogle går fra parterapien med arbejdspunkter til fremover, andre går derfra med et større indblik i deres eget ansvar for forholdet og nogle igen kan bruge parterapien til en værdig afslutning på parforholdet eller ægteskabet.Specielt når der er børn involveret vil det være en rigtig god ide at tage nogle samtaler hos en terapeut når forholdet skal afsluttes. Der er som regel mange følelser involveret samtidigt med at der skal træffes afgørende beslutninger. Det er et svært tidspunkt at holde hovedet koldt.

Parterapi er ofte tænkt som, at når beslutningen om at gå fra hinanden er truffet, ja så er det jo for sent, men for mange begynder her den mest smertefulde proces. Der er sorg, bekymring, ensomhed, nederlag og mange andre emner i spil.

En terapeut kan hjælpe til at få sorteret og bearbejdet følelser for begge parter, afviklet det som nu er fortid og evt. hjælpe det nye samarbejde på vej på en god og ordentlig måde.

Selv om man ikke længere skal leve sammen, så er samarbejdet omkring børn et livslangt forhold og de fleste vil det bedste for deres børn, men kan nemt blive revet med at deres egen sorg og smerte.

Ring til mig hvis du mener jeg kan hjælpe tlf. 40 38 30 93