Medafhængighed

lørdag, apr 24
Ved siden af mange afhængige står en medafhængig. En medafhængig er f.eks. en samlever som er en del af problematikken omkring afhængigheden. Den medansvarlige er måske selv opvokset med en eller 2 afhængige forældre og undrer sig over hvorfor han eller hun nu igen sidder i et nært forhold med en afhængig. Den medafhængige kan spørge sig selv;

  • “Hvad skal jeg gøre for at han eller hun stopper med sit misbrug?”
  • “Hvad har jeg gjort fordi at han eller hun ikke allerede er stoppet?”

Dette er et tydeligt tegn på at den medafhængige selv har brug for at søge hjælp, for han eller hun har påtaget sig ansvaret for misbruget.

En misbruger eller en afhængig er til enhver tid selv ansvarlig for sit liv og sine beslutninger og det er svært for den medansvarlige at indse. De er nogle gange villige tila t sætte deres eget liv og helbred over styr for at “redde” en som ikke vil “reddes”.

Medafhængige kan i  langt de fleste af sine parforhold se tilbage på at de har fundet misbrugeren og de er måske selv klar over at det er et mønster for dem, men ikke hvordan de ændrer det og hvorfor det er sådan.
Jeg kan anbefale Al-Anon som er støttegruppen for pårørende under AA, men naturligvis også anbefale at gå i terapi for at få løst de individuelle problemstillinger som er forbundet med det at være medafhængig og baggrunden for at være det.

Er du i tvivl om du er medafhængig vil jeg gerne give dig min mening om det efter 1 times terapi. Ring 40 38 30 93