Online terapi

lørdag, apr 24
Online terapi via f.eks. Skype er ved at vinde udbredelse i Danmark. Der er fordele og bagdele ved det. Fordelene ved online terapi er at det kan foregå der hvor du er og kan foregå over lang afstand. Dvs. at selvom du er i udlandet eller i den anden ende at landet kan du få gavn at en terapeutisk samtale over Skype. Du kan også få en terapeut som du ikke risikerer at støde ind i i Brugsen fordi I bor i hver sin ende af landet. Det kan føles mere anonymt end at skulle møde op. Det kan også føles rart at man har sin online terapeut med sig hvor man end tager sin computer.

Omvendt er det personlige møde en stor del af den terapeutiske virkning og online terapi  kan derfor ikke  betegnes som værende lige så effektivt som terapi ved personligt møde, men naturligvis bedre end ingenting. En del af terapi i al almindelighed er psykoeducation hvilket betyder at få ny viden om det som du oplever, og her er online terapi lige så godt som almindelig terapi.

Online terapi er også en godt suplement til et terapiforløb hvor du mødes med terapeuten personligt til at starte med og f. eks. hveranden eller tredje gang mødes via Skype.

Disse påstande er mine egne og jeg kan derfor ikke referer til undersøgelser der viser at jeg har ret, og til min bedste viden er denne slags undersøgelser ikke lavet.

Hvis du mener at online terapi er det rette for dig og alternativivet er at du ikke kommer i terapi, kan jeg ikke se problemet ved at anvende online terapi.

Hvis du ønsker at vide mere om terapi via Skype eller evt. at booke en tid, så kontakt mig gerne-

Proceduren er at vi finder en tidspunkt at mødes på Skype og tale sammen 1 time og du overfører kr. 700,- til min konto inden samtalen.

Parterapi pr. Skype er ikke anbefalelsværdigt og ikke noget jeg tilbyder.

Mit telefonummer er 40 38 30 93 og mit skypenavn er psykoterapeut.mona.christensen