Stress – en moderne dræber

lørdag, apr 24
Stress bliver nævnt i så mange forskellige sammenhæng at de fleste nok er forvirrede over hvad det er og hvad det ikke er. Stress bliver brugt istedet for at være presset, være frustreret, have travlt og meget andet. Så er der jo også lige den alvorlige side af stress. Den som kan sygemelde og få folk til at bryde helt sammen. Det kan være svært at forstå når man ikke helt har styr på hvad der er hvad.Jeg synes at vi skal blive bedre til at bruge ordet stress til de alvorlige sammenhæng og så forsøge at udtrykke os bedre til de daglige situationer som i virkeligheden har andre og bedre beskrivende ord.

Stress som sygdom kan være svært at forstå. “Det er jo bare tanker” og det er på sin vis rigtigt. Når vi tænker udløser det forskellig stoffer i hjernen. Vi kan se at en slags tanker producerer en slags signalstoffer og andre tanker producere andre slags signalstoffer.

Stressende tanker har ofte karakter af angstfulde tanker som starter de stoffer som har at gøre med det urgamle system om at flygte, kæmpe eller spille død. De stoffer er beregnet til nødsituationer og kan udløse store ressourcer, men har også brug for at kommer ud af systemet igen ellers gør de skade. Når de ikke kommmer ud af systemet risikerer vi bl.a. hjerneskade, derfor er stress ikke til at spøge med.

Der er ikke 2 mennesker der er ens og hvordan vi får skabt de tanker som vi gør, kan være næsten umuligt at opdage og ændre på uden hjælp udefra.

Oplever du stress, specielt med fysisk symptomer, er det vigtigt at tage fat på at få ændret inden det skader dig.

Mener du at jeg kan hjælpe dig så ring til mig på tlf. 40 38 30 93